polecamy

soczewiskoplvisionopticexpresspl

Olej z kiełków pszenicy (złote) - bomba witaminowa! 50 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 23,67 zł 23.67
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: SHAMASA
Kod produktu: 29F3-59077

Opis

Zapisz się do newsletter'a, a otrzymasz 5% zniżki na pierwsze zakupy.

Olejek z kiełków pszenicy, jako jeden z najbogatszych w witaminę E jest z powodzeniem wykorzystywany przez kobiety jako naturalny kosmetyk, głównie przeciwzmarszczkowy i odżywiający skórę. Po wchłonięciu się pozostawia skórę delikatną i nawilżoną. Witamina E doskonale wchłania się przez skórę, wnika głęboko przez wierzchnią warstwę naskórka.

  • olej tłoczony na zimno
  • bogate źródło witaminy E
  • cera dojrzała, przesuszona
  • cera naczyniowa, wrażliwa i podrażniona
  • skóra z oznakami starzenia się
  • spierzchnięte usta
  • oparzenia, w tym i słoneczne
  • skóra łuszcząca się
  • suche, łamliwe włosy
  • rozdwajająca się płytka paznokci
  • SPF 20

Właściwości olejku z kiełków pszenicy:

  • działa przeciwstarzeniowo, wychwytując wolne rodniki
  • najpotężniejszy antyutleniacz
  • bogate źródło witaminy E
  • przeciwzapalny
  • regenerujący
  • stymuluje tworzenie nowych komórek
  • nawilża, uelastycznia skórę, łagodzi podrażnienia.
  • poprawia ogólny wygląd skóry.
  • nadaje skórze gładkość i miękkość - działa nie tylko na powierzchni skóry, ale również łatwo przenika w głąb.
  • regeneruje wnętrze włosa, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza jego powierzchnię.
  • chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV

Świetnie sprawdza się przy wszelkiego rodzaju kuracjach odmładzających.

Do bezpośredniego aplikowania na zarówno na skórę jak i włosy. Szczególnie pomocny podczas wszelkich zabiegów na twarz, okolice oczu i ust.

Olejek ma kolor złoto żółty i przyjemny zapach zboża.

 

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

 

INCI: Triticum Vulgare Germ Oil

 

Tłoczony na zimno, nierafinowany !

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl