• SHAMASA Olej Tamanu BIO nierafinowany 30ml

Tamanu zdobywa coraz liczniejsze grono fanów ze względu na szerokie spektrum działania. Wpływ na jego popularność ma zapewne fakt zastosowania, nie tylko w medycynie ludowej, ale i liczne badania naukowe, potwierdzające jego skuteczność w łagodzeniu świeżych blizn i rozstępów..

25.58
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 7 dni roboczych
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Tamanu zdobywa coraz liczniejsze grono fanów ze względu na szerokie spektrum działania. Wpływ na jego popularność ma zapewne fakt zastosowania, nie tylko w medycynie ludowej, ale i liczne badania naukowe, potwierdzające jego skuteczność w łagodzeniu świeżych blizn i rozstępów. Gęstość oleju może zadziwiać przeznaczeniem, w tym do pielęgnacji cery trądzikowej, ale rzeczywiście coraz szersze grono użytkowników potwierdza spektakularne działanie. Jego naturalnie działanie antyseptyczne powstrzymuje rozwój bakterii i grzybów na zmienionej chorobowo skórze. Jako antyoksydant jest niezastąpionym produktem w każdej kosmetyczce. Miękka i aksamitna w dotyku skóra, to niemal natychmiastowy efekt nałożenia tego zielonego cudotwórcy. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych powoduje, że warstwa hydrolipidowa skóry pozostaje w świetnej kondycji. Tamanu redukuje blizny potrądzikowe i wspomaga regenerację skóry.

Właściwości oleju tamanu:

  • silne działanie gojące i przeciwzapalne
  • pochłania promieniowanie UV
  • regeneruje skórę suchą i zmęczoną
  • zabezpiecza warstwę hydrolipidową
  • intensywnie wygładza i nadaje miękkość
  • przeciwgrzybiczy, przeciwzapalny, przeciwwirusowy
  • pomocny przy leczeniu opryszczki
  • pobudza regenerację tkanek
  • regeneruje naczynia krwionośne
  • redukuje zmarszczki

Olej tamanu ma głęboko zielony kolor i charakterystyczny zapach, przypominający orzechy włoskie. Konsystencja raczej ciężka, natomiast po nałożeniu na mokrą skórę, olej wchłania się i pozostawia przyjemne uczucie miękkości. Stosowanie można uzależnić od swoich odczuć i używać albo bez rozcieńczenia albo w połączeniu w innymi olejami. Według nas to idealna pielęgnacja skóry problematycznej na noc w połączeniu z używaniem oleju jojoba za dnia :)

 

Kraj pochodzenia : WIETNAM

INCI: CALOPHYLLUM INOPHYLLUM SEED OIL

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

Tłoczony na zimno, nierafinowany!

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie