• ESENT Macerat z Nagietka 50ml

Naturalny macerat z nagietka powstał na bazie nierafinowanego oleju z nasion słonecznika. Zawiera duże ilości karotenów i flawonoidów, dzięki którym wykazuje silne właściwości gojące i regenerujące..

20.17
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu do 7 dni roboczych
Cena przesyłki 13.9
Paczkomaty InPost 13.9
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg
Zostaw telefon

Macerat z NAGIETKA koi i regeneruje 50ml.

Naturalny macerat z nagietka powstał na bazie nierafinowanego oleju z nasion słonecznika. Zawiera duże ilości karotenów i flawonoidów, dzięki którym wykazuje silne właściwości gojące i regenerujące. Zalecany do pielęgnacji skóry szorstkiej i popękanej, którą zmiękcza i nawilża, a także do stosowania na miejsca dotknięte odmrożeniami i oparzeniami. Regularne stosowanie olejku z nagietka wspomaga regenerację naskórka. Ten preparat jest całkowicie bezpieczny dzieci. Dzięki nierafinowanemu olejowi z nasion słonecznika , macerat z nagietka świetnie się wchłania, pozostawiając cerę miękką, gładką i odświeżoną. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie błony komórkowej. Olejek z nasion słonecznika należy do grupy najlepszych antyoksydantów. Ma pozytywny wpływ na cerę trądzikową i spowalnia procesy starzenia się.

Zastosowanie naturalnego maceratu z nagietka:

- Zamiast mleczek i płynów do demakijażu.
- Jako dodatek do kąpieli.
- Do olejowania włosów suchych i zniszczonych. Wspomaga walkę z łupieżem.

W formułach kosmetycznych, maceratu używamy  jak dowolnego oleju kosmetycznego mając na względzie jego unikalne właściwości.

Olejek z nagietka można stosować do codziennej pielęgnacji, nadaje się do każdego rodzaju skóry. Ma działanie przeciwropne i przeciwzapalne, odkaża skórę i natłuszcza ją. Jest skuteczny w przypadku egzemy i grzybicy. Wspomaga gojenie się ran, zmniejsza obrzęk i widoczność blizn. Macerat z nagietka jest znany także jako afrodyzjak i bywa używany jako składnik olejków do masażu.

Mając na uwadze, że jest to silny macerat, przed stosowaniem warto przeprowadzić próbę alergiczną.

INCL Helianthus Annuus Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie